✓ Fri frakt över 499 kr ✓ 14 dagars returrätt ✓ 1 års garanti
Rita Varg Steg För Steg

Så Ritar Du En Varg

läsning - ord

Har du alltid velat lära dig hur du ritar en varg? Jag kommer nedan gå igenom steg för steg med bilder och förklaringar. Att rita en varg har aldrig varit lika enkelt som nu.  

Innan du börjar

Om  du har lärt dig att rita en hund kan du säkert rita en varg, eller? Om du kan skissa en acceptabel version av Pluto (Musse Pigs hund), kommer dessa skills att vara mycket lägliga i hur man ritar en varg. Det finns dock många skillnader mellan dessa hunddjur.

Denna guide erbjuder en steg-för-steg tutorial till hur man ritar en varg, med fokus på sidovy av en stående varg. Lektionen börjar med att skissa ut vargens övergripande form som en grund så att du får ett hum om var alla kroppsdelar tar vägen. Därefter kommer vi att hugga ut vargens massa och struktur i perspektiv för att slutföra målningen. Det är då det roliga börjar, -päls, ansiktsdrag osv.

Vi rekommenderar att du har en bild av en varg vid din sida under denna handledning. 

Hur man ritar en varg steg för steg

1. Skissa huvudets form

Rita Varg Skiss

Huvudet börjar med en enkel oval, tillsammans med nospartiet och öronen.

Börja med att rita huvudet som en oval lutad åt vänster i cirka 45 grader. För samman nospartiet pekande nedåt i samma riktning, nästan lika lång som ovalen. Botten av nospartiet går platt tvärsöver, halvvägs till ovalen under den. För in formen av öronen genom att dra en linje som örats bas på huvudet, format som en triangel ovanför som är sned framåt och krökt i ryggen.

2. Finn längden på nacken och kroppen

Så Ritar Man Varg

Mät med befintliga former för att hitta längd och bredd.

Hitta nackens bas genom att mäta längden på det ovala huvudet två gånger i sidled. I förhållande till kroppen står ett varghuvud lägre än ett hund-huvud, så se till att rita nacken vinklad nedåt. Ryggens längd är tre gånger längden på ovalen och nacken. Från nacken, rita en rak linje tvärs över för att indikera ryggen. 

3. Slutför formen på nacken och kroppen

Så Ritar Du En Varg

Halsen och kroppen är formade som stora rör.

Halsen kommer vara tjock och full av päls, så rita halsens form tjockare när den går ner mot kroppens bas. Från där nacken slutar, fullborda kroppen med en rak linje för magen, hela vägen till baksidan och möt den väntande linjen.

4. Dela upp kroppen i tre delar

Rita Varg Tutorial

Att sektionera kroppen hjälper till att indikera var lemmarna går.

Kroppen är uppdelad i tre delar: Axlar, mage och bakben. Linjen som delar axelsektionen kommer rakt ner och snittar av en smal form. Linjen för bakbenen är som ett snedstreck framåt, som skiljer sektionen från den långa magen. 

5. Skissa benens och svansens grundform

Rita Varg Guide

Att lägga till lemmarna kompletterar vargens grundform.

Vargens höjd är ungefär två gånger kroppens höjd, plus en sjättedel extra. Rita frambenet med en böjd front och rak rygg. För bakbenen, rita en lång "S"-form framtill och avsmalnande på baksidan som stannar halvvägs ner.

Därifrån ritar du en rak linje för att indikera hälen. De trekantiga tårna ska se långa och stora ut. Rita resten av benen som gömmer sig bakom de andra frambenen, gör dem något förskjutna för att se mer intressanta och tredimensionella ut. Svansformen är tjock och lång, sluttande ner mot hälen.

6. Skär ut huvudets masstruktur 

Rita Varg Guide

Rita över den första skissen för att få fram huvudet och dess ansiktsdrag.

Rita toppen av huvudet och nospartiet platt och få fram formen av näsan och hakan efter basritningen. Hakan har en subtil kurva när den når nacken och kroppen. Örat är nästan som en konform med en linje i mitten för att indikera det främre planet. Skissa kinderna som ansluter från örat, ner i huvudet och över till hakan. Lägg till ögat som en tunn sned diamantform, ritad precis ovanför nospartiet närmare framsidan av ovalen. 

7. Konstruera den främre delen av kroppen

Rita Varg Teckning

Dela upp frambenens former i fler sektioner.

Följ underteckningen för att strukturera nacken och lägg till en liten puckel ovanpå axelsektionen. Rita en linjen som kommer ner till armbågen med en böj längst ner. Spegla böjen, rita axeln och dela den från där benet börjar. Benet smalnar ner till handleden och ansluter till den rörformade handen som sträcker sig framåt. Rita sedan tassen formad som en puck. Rita bröstet bakom armen, precis under axlarna. Upprepa samma sak för benet bakom.

8. Forma den mellersta delen av kroppen

Rita Varg Guide

För samman kroppen till bakbenen.

Där mitten av bakbens-delen av kroppen möts är där höften är belägen. Rita en linje som går längs axeln till baksidan och sträcker ner till svansen när den passerar höften. Från bröstet, rita magen - som viker upp något när den når bakbenen.

9. Forma den bakre delen av kroppen

Rita Varg Guide

Avsluta den andra ritningen genom att lägga till bakbenen.

Rita från höften ner till knäet där magen möts. Bakbenets övre del är krökt mot knäets baksida och smalnar ner till hälarna. Hälen ska vara placerad högre än handlederna. Bakbenens tassar är precis som de främre, bara mindre i storlek. Rita in svansen. 

10. Rita huvudets detaljer

Så Ritar Du Vargar

Att få till de skarpa dragen i ansiktet kan verkligen göra ritningen mer realistisk.

Övre delen av nospartiet har en liten bula precis innan den når näsan. Näsan är stor men se till att den inte är för spetsig. Munnen pekar upp lite och går rakt bak mot ögonen. Vargens läppar hänger inte så mycket, så rita en tunn haka. Ögongloben är formad som en fjärdedel av en paj, fylld med en svart diamant precis bakom. Lägg till några linjer i ansiktet för att lägga till struktur och göra ritningen mer vargliknande.

11. Rita örat och pälsen runt halsen

Så Ritar Du En Varg

Lägg till örats detaljer och päls runt halsen.

Rita öronen stora och rundade upptill. Örat är mycket lurvigt på insidan och kort i ryggen. Få huvudet och nacken att se fulla ut genom att lägga till mycket päls, samt variation i olika riktningar. Var försiktig så att du inte ritar för mycket päls då det kan bli förvirrande och bryta strukturen. Det är bäst att placera pälsen längs kanterna där nackplanet vänder bort.

12. Rita pälsen och detaljerna runt axeln

Lär Dig Rita Varg

De långa benen och de stora tassarna är viktiga i en vargritning.

Överst på axelsektionen täcker pälsen bumpen upptill, axeln och armbågen. Benets framsida har en subtil kurva som kommer ner, medan ryggen består av en massa mindre päls. Vid handleden finns en liten kudde i ryggen som sticker ut. Tassarnas fingrar är formade som stora långa trianglar. Framtassen har en femte tå på insidan och två långa tår i mitten. 

13. Rita pälsen och detaljerna runt mitt-sektionen

Rita Varg Tips

Att lägga till subtila kurvor och linjer får vargen att se mer strukturerad ut.

Ryggen sjunker ner till höften och kommer rakt upp igen och tillbaka ner till svansen. Pälsen i magområdet går i motsatt riktning när den kommer till mittområdet. Rita några tunna linjer för att definera den synliga muskeln i ryggen.

14. Rita pälsen och detaljerna runt den bakre delen

Så Ritar Du En Varg

Övre delen av benet har mer päls än den nedre delen.

Det finns mer päls i den övre delen av benet än den nedre, så rita in lurviga detaljer på toppen och släta linjer i botten. Precis som den främre tassen, rita bakdelen på liknande sätt, fast mindre med bara fyra tår. Slutför kroppen genom att rita den lurviga svansen.

15. Så lägger du till en tjock vinterpäls

Rita Varg Guide

Det fetmarkerade motsvarar de områden där pälsen växer sig tjockare på vintern.

När du ritar en vinterpäls, kan du gå över toppen av den sista ritningen av vargen med mer päls runt majoriteten av kroppen. När du lägger till den tjocka pälsen, rita en mängd olika linjer och former för att få vargen att se fylligare ut. Rita pälsen i olika storlekar av bitar, längder och en mängd olika linjer och former.

Hur Man Ritar En Varg

Varg med sin fulla vinterpäls.

Coola Varg Smycken


Vill du få uppdateringar från Wolf Cult Magazine? Registrera dig nedan för att få vårt nyhetsbrev.