✓ Fri frakt över 499 kr ✓ 14 dagars returrätt ✓ 1 års garanti
Så Stor Är En Varg

Dem Största Vargarna I Världen

läsning - ord

Vargar är oftast indelade i tre arter: Etiopiska vargar, röda vargar och gråvargar. Men viss skillnad görs mellan vargsorter inom dessa kategorier och placerar dem i underarter. Nästan 40 underarter har kännetecknats, varav de största faller under kategorin gråvargar.

Många väljer att klumpa ihop alla underarter av gråvargar och kallar dem Gråvarg-arten den största på planeten. Men med så många olika vargar som ska studeras inom den gruppen finns det utrymme att bli mer specifik. I denna artikel går vi igenom de fem största underarterna av vargar i världen och lär oss lite mer om var och en av dem.

5. Great Plains Wolf - (Canis lupus nubilus)

 • Vikt: 54 kg.
 • Längd: 198 cm.
 • Plats: Great Plains.
 • Uppskattad population: 3900.

Effektiva flockjägare som sina motsvarigheter, Great Plains-vargen föredrar att föda på en mängd olika djur som rådjur, älgar, bäver och fåglar. Den genomsnittliga flock-storleken för denna underart är bara fem eller sex vargar, trots att det är den vanligaste underarten i USA. 

Denna arts vargbefolkning skadades av jakt och fångst så illa att den nästan utrotades, och lämnade bara en liten spridning av överlevande vargar kvar, nära Kanadas gräns. Ansträngningar har gjorts för att hjälpa populationen att studsa tillbaka och den fortsätter att stiga idag.   

Största Vargen I Världen

                           

Denna imponerande och utbredda underart av varg har fastställts att inkludera sorter som Northern Rocky Mountain Wolf, som en gång fick sin titel som sin egna separata underart.

4. Alaskan Interior Wolf - (Canis lupus pambasileus)

 • Vikt: 54,4 kg.
 • Längd: 198 cm.
 • Plats: Alaska, Kanada.
 • Uppskattad population: 5000. 

Även känd som Yukon-vargen, denna underart finns i både Alaska och Yukon samtidigt som man gör sitt bästa för att undvika den kalla tundran. De mycket intelligenta, observanta flockarna med Alaskan interior-vargar utövar ett lagarbete som gör det möjligt för dem att ta ner massiva byten som bison, älg och Wapiti. De förföljer sitt byte i cirklar och attackerar från alla håll så att de inte vet vilken sida de ska försvara.

Alaska Varg Storlek

Färgerna på Alaskan interior-vargen sträcker sig i allmänhet från svart till vitt. Svart har observerats vara den vanligaste färgen, tillsammans med pälsmönster som har svart i kombination med andra färger.

3. Tundravarg - (Canis lupus albus) 

 • Vikt: 56,6 kg.
 • Längd: 150-213 cm.
 • Plats: Norra Europa och Asien.
 • Uppskattad population: 30 000-40 000.

Som du kanske har räknat ut från namnet är Tundravargen anpassad för ett extremt kallt klimat. Pälsen blir tjock i nyanser av grått, rost samt svart och ger utmärkt skydd mot kylan. Dessa skickliga rovdjur jagar i flock precis som de flesta vargar. De utövar också selektiv predation och plockar bort de gamla, sjuka och svaga medlemmarna i ren- och bison-horder. 

Fem Största Vargarna

Medan dessa eleganta vargar en gång vandrade brett över nordeuropa, äventyrades deras antal av mänskliga jägare. Efter att ha jagats efter sin vackra päls är den numera minskade tundravarg-populationen tätast i norra arktiska Ryssland.

2. Euroasiatisk Varg - (Canis lupus lupus)

 • Vikt: 73 kg.
 • Längd: 150 cm.
 • Plats: Norra europa.
 • Uppskattad population: 25 000-30 000.      

Även om det är en nära jämförelse, anses den Euroasiatiska vargen vara i genomsnitt större än tundravargen, om man baserar på vikt. Även om dessa vargar kan hittas frekvent i Västeuropa, Skandinavien och Kina, finns den största utbredningen av dem även där i Ryssland.

De viktigaste kännetecknen som skiljer den Euroasiatiska vargen från andra underarter är dess smala byggnad och relativt korta, grova päls. Färgerna på deras päls varierar mycket, med varianter som: grönt, gräddaktig, rött, svart, grått eller någon kombination av dem.

Största Vargen I Världen

Den anpassningsbara Euroasiatiska vargens kost är lika mångsidig som dess livsmiljö. De äter inte bara de klassiska vargmåltiderna som rådjur och får, utan även gnagare, grodor och ödlor.

1. Mackenzie Valley Varg - (Canis lupus Occidentalis)

 • Vikt: Upp till 80 kg.
 • Längd: 150-213 cm.
 • Plats: Alaska och västra Kanada.
 • Uppskattad befolkning: 7 000-10 000

Mackenzie Valley-varg är den största vargen i världen. Även känd som Northwestern Wolf eller Canadian Timber Wolf, vandrar denna jätte i nordvästra Nordamerika och besöker Mackenzie River Valley. Floden Mackenzie är det längsta flodsystemet i Kanada och ger näring åt ett expansivt ekosystem där de största vargarna kan blomstra. 

Denna varg är också utbredd i Yellowstone National Park, där den spelar den viktiga rollen att hålla älgstammen i schack. Dessa smarta, formidabla vargar jagar i allmänhet genom att rusa mot bytet vilket får de yngsta och svagaste medlemmarna i flocken att hamna efter för en lättare borttagning.

Mackenzie Valley Varg

Dessa vargar har särskilt robusta lemmar och stora lungor anpassade för andning på höga höjder, vilket gör att de kan regera högst i sin naturliga livsmiljö. Mackenzie Valley-vargen anses i allmänhet vara den största kroppsliga varg-underarten jämfört med deras slankare kusiner. Deras rejäla byggnad ger dem ett något kraftigare och mer rundat utseende än andra vargtyper.

Varg Tröjor Billigt

 


Vill du få uppdateringar från Wolf Cult Magazine? Registrera dig nedan för att få vårt nyhetsbrev.