✓ Fri frakt över 499 kr ✓ 14 dagars returrätt ✓ 1 års garanti
Fästa Fickur Hur

Så Fäster Du Ditt Fickur

läsning - ord

En av de vanligaste frågorna vi får från kunder är hur du fäster och bär ditt fickur. Även om vissa funktioner kan ha lagts till eller mönster kan ha justerats något under det senaste århundradet, har sättet att bära ett fickur varit detsamma i hundratals år. 

Det klassiska sättet att bära ett fickur är i slutet av en kedja (kallad fob) i västfickan. Fob-kedjan ska passera genom knapphålen i mitten och avslutas i en ficka på andra sidan, förankrad av ett annat föremål som en cigarrskärare. Det finns dock andra typer av fickurskedjor som gör att du säkert kan fästa klockan på dina kläder. 

1. Så bär du ett fickur vid bröllop eller formella evenemang

Ett bröllop är en av de vanligaste händelserna för män att använda fickur. Ett fickur ger en omedelbar touch av klass till en formell ensemble, vilket gör dem till ett bra sätt att ta dit bröllopsutseende till nästa nivå. Oavsett om du är brudgummen, bestman eller helt enkelt en vanlig gäst, så kommer ett varg-fickur göra ett ordentligt intryck. 

2. Så bär du ditt fickur med en kostymväst

Ett av de mest klassiska sätten att bära ett fickur för speciella tillfällen såsom bröllop, är att fästa den vid en väst. Denna look är traditionell och ständigt snygg, vilket gör den till ett utmärkt val för en formell look. Detta är också perfekt för när du inte vill bära en hel tredelad kostym, som till exempel när du deltar vid ett sommarbröllop.

För att bära fickuret i din väst behöver du fästa ena änden av kedjan på fickuret, och den andra genom knapphålet i västen. Fickuret kan sedan placeras i din västficka (eller jacka), så att den dekorativa kedjan visas.

Billiga Fickur Varggravyr

3. Så bär du ditt fickur med kostym

Ett fickur kan också kombineras med en kostym snarare än bara en väst eller skjorta. Detta utseende är något mer formellt, bra för att skapa ett kraftfullt intryck på arbetsfester eller högklassiga speciella evenemang. 

Om din kostym inte är tredelad (dvs inte innehåller en väst) finns det fortfarande ett antal sätt att fästa ditt fickur. En fickurskedja kan fästas genom knapphålet i din kostymjacka, så att klockan kan glida ner in i jackfickan. Annars kan du använda en bältesslinga för att fästa fickuret i byxbältesöglan med klockan säkert förvarad i byxfickan.

4. Så bär du ditt fickur casual

Medan många antar att fickur är för formella sammanhang, ser vi fler och fler stilmedvetna herrar som använder dem vid mer avslappnade sammanhang. Ett fickur är ett utmärkt komplement till ett smart avslappnat utseende, vilket ger en omedelbar touch av klass. Så hur kan du styla ett fickur informellt?

5. Så bär du ditt fickur utan väst

Oavsett vad många tror, behöver du inte alltid en väst eller en skarp kostymjacka för att få in ett fickur i ditt utseende. Om du vill arbeta med ett fickur i ett mer avslappnat utseende, berättar vi med stolthet att det är mer än möjligt!

En skjorta är det enklaste sättet att arbeta in ett fickur i din look utan väst. Varför inte prova en skarp vit skjorta i kombination med lite mer avslappnande chinos och loafers? Fickuret kan fästas antingen på ditt skjortknapphål eller i bältesöglan och sedan förvaras i byxfickan för en avslappnad look som utstrålar klass.

6. Så bär du ditt fickur med jeans

Vi vet, -jeans och fickur är inte en kombination du vanligtvis förväntar dig att arbeta tillsammans. Men med rätt styling kan jeans och ett fickur faktiskt göra ett fantastiskt intryck.

Vi rekommenderar att du väljer svarta, grå eller mycket mörkblå jeans om du har på dig ett fickur. Ljusa eller stentvättade jeans ger en extremt avslappnande känsla som kontrasterar fickurets tillval. På samma sätt rekommenderar vi att du väljer smalare jeans med smal eller rak passform, snarare än ett löst eller baggy alternativ. Kombinera dina jeans med en skjorta eller kavaj för att knyta ihop utseendet, och där har du det, -den perfekta "casual" kombinationen!

Fickur Med kedja


Vill du få uppdateringar från Wolf Cult Magazine? Registrera dig nedan för att få vårt nyhetsbrev.